Vakantie in de Côte d’Azur

De zuidelijk gelegen Côte d’Azur is dé ideale plek voor een zonovergoten zomervakantie. Hete zonnestralen op je huid voelen, een fles wijn opentrekken terwijl je naar een prachtig gekleurde zonsondergang kijkt, een verfrissende duik nemen in het koele water terwijl de lucht zindert van de heerlijke warmte: in de Côte d’Azur kan het allemaal!

De naam Côte d’Azur betekent letterlijk Azurenkust, wat het te danken heeft aan het prachtige azuurblauwe water wat hier langs de kust te zien is. De Côte d’Azur ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, en staat bekend als een van de meest luxueuze gebieden van zowel Frankrijk als de wereld.

Er is hier dan ook veel te doen!

Nice

Nice, de grootste stad van de Côte d’Azur. Een van de grootste bezienswaardigheden in deze stad is de prachtige Promenade des Anglais. Deze boulevard heeft haar te danken aan de Engelsen: zij waren een beetje klaar met de vele bedelaars in de stad en besloten hen een klusje te geven: het aanleggen van een boulevard. Op zomerse dagen bruist deze boulevard van het leven: er is hier meer dan genoeg te doen.

Ook de bloemenmarkt op de Cours Saleya is het bezoeken zeker waard. Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn er op deze markt naast bloemen ook andere verse producten te koop. Denk aan fruit, specerijen, vlees, vis, kruiden en vele andere producten. Deze markt is een van de grootste trekpleisters van de stad: de terrasjes zitten ’s zomers volgepakt met toeristen.

Voor degenen die antieke kunst toch iets interessanter vinden dan markten of wandelen, is het Musée Matisse wellicht interessant. De welbekende Matisse heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht in de frisse lucht van Nice. In het Musée Matisse hangt een grote collectie kunstwerken van de grote kunstenaar Matisse.

Niet zo’n fan van Matisse? Geen zorgen, de stad staat vol met interessante musea, dus keuze genoeg!

Cannes

Voel je een filmster in het rijke Cannes . Naast de schitterende jachthaven waar je u tegen zegt vindt hier ook ieder jaar het filmfestival van Cannes plaats in mei.

Zijn er veel bezienswaardigheden in Cannes? Jazeker! Le Suquet bijvoorbeeld, het oude gedeelte van de stad. Door smalle, romantische straatjes kunt u naar de top van de heuvel lopen, waar er prachtig uitzicht is op de stad en de Middellandse Zee. Op de top van de heuvel staan er verder een oude kerk en middeleeuwse verdedigingsmuren.

La Croisette is ook een niet te missen attractie in Cannes. Deze twee kilometer lange boulevard strekt zich van de jachthaven tot aan het Palais des Festivals, waar het filmfestival jaarlijks plaatsvindt. Op de boulevard zelf is meer dan genoeg te doen: deze staat namelijk vol met verschillende winkels, en de hotels die deze boulevard huist zijn behoorlijk indrukwekkend.

Een van deze hotels is het Intercontinental Carlton Cannes: een 100 jaar oud luxe hotel met 338 kamers. In dit hotel overnachten vaak beroemdheden, vooral tijdens het filmfestival.

Cassis

Cassis, niet het drankje, maar de stad. Vooral de wandelaars onder ons zullen zich hier thuis voelen: in de omgeving van Cannes liggen werkelijk prachtige natuurgebieden. Dit zijn enkele van de rustigste gebieden van de Côte d’Azur. Als u van plan bent om hier te gaan wandelen, neem dan een verrekijker mee: er huizen hier vele bijzondere vogelsoorten.

Saint-Tropez

Het idyllische plaatsje Saint-Tropez is het symbool van de Côte d’Azur. Het is sinds de jaren 50 een trefpunt van kunstenaars en de beau monde. Naast de zachtgekleurde huizen aan de kust vindt u hier vele restaurants, terrasjes, dure hotels en een prachtige jachthaven.

Enthousiast geworden over deze heerlijke regio? Klik dan hier om vakantiehuisjes in deze regio te bekijken!

Vakantiehuizen in Toscane met zwembad

Villapiscine.nl plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit te verhogen. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring en cookie statement.