Vakantie in Toscane

Toscane is een van de bekendste streken van Italië. Gelegen in centraal Italië is de streek gezegend met een zacht klimaat: zachte lentes en herfsten, warme zomers en gematigde winters. Niet alleen liggen er belangrijke steden als Florence, Pisa en Lucca in de streek, ook wordt er plek geboden aan 120 natuurreservaten! Toscane is een veelbezochte toeristenbestemming, en met goede redenen ook.

Toscane heeft een rijke geschiedenis. In de oudheid waren de Etrusken hier gevestigd, die een lange tijd invloed hebben uitgeoefend op de Romeinen. Eeuwen later bloeide de Italiaanse renaissance hier in de 14e eeuw op, met Florence als cultureel middenpunt. Deze stad bracht grootse kunstenaars en kunstwerken voor, bijvoorbeeld Dante, Petrarca en de David van Michelangelo.

Florence

Florence is een heel onderwerp op zich. Er zijn zoveel boeken geschreven over deze stad, films die op een der prachtige locaties uit de stad zijn gefilmd, melodieuze liederen en gedichten die het oor strelen en niet te vergeten: prachtige gebouwen, pleinen en fonteinen waar je je ogen naar kunt uitkijken. Van een heerlijk ijsje eten van een van de overvloedige ijskraampjes die door de stad rondrijden, tot een heerlijke ijscappuccino drinken op een van de gezellige terrasjes die de stad te bieden heeft.

Je kunt een bezoekje brengen aan hét symbool van Florence, de Basilica di Santa Maria del Fiore, kortweg ook wel bekend als de Duomo. Als je meer van rondslenteren door de stad houdt kun je natuurlijk ook gaan rondlopen op een van de kleurrijke markten van de stad. Voor de echte stedelingen is Florence de ideale bestemming voor een vakantie!

De Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is een beroemde middeleeuwse boogbrug over de Arno in Florence. Vandaag de dag vind je hier vele kleine winkeltjes waar je lekker kan rondneuzen. Boven de brug bevindt zich een afgeschermde gang die oorspronkelijk was bedoeld om de machtige Medici-familie heen en weer te kunnen laten lopen tussen het Palazzo Pitti en het Palazzo Vecchio, zonder dat zij zich onder het gewone volk hoefden te mengen. Deze gang is is ongeveer een kilometer lang en valt te bezoeken in groepen.

De Mercantia

Het straattheaterfestival in het Toscaanse plaatsje Certaldo is ook zeker wel een bezoekje waard. De Mercantia is het grootste straattheaterfestival ter wereld en wordt dan ook veel bezocht. Je kunt dit gezellige gebeuren bereiken door de heuvel op te lopen of door een ritje te nemen in de kabelbaan. Op dit festival kun je een keuze maken tussen ontzettend veel optredens: kiezen is hier vaak lastig! Het programma is goed gevuld en heeft meer dan 80 shows te bieden.

Het marmer uit Carrara

Het plaatsje Carrara is het bekendst door het prachtige witte marmer dat voortkomt uit haar marmergroeven.De oude Romeinen ontdekten dat deze marmersoort goed te bewerken en zeer duurzaam is, en begonnen als eerste het marmer te winnen. Deze groeven stammen dus uit de tijd van de oude Romeinen en zijn daarmee de oudste industrieterreinen ter wereld die nog in gebruik zijn! Wist je al dat de wereldberoemde David van Michelangelo is gemaakt uit dit marmer?

Pisa en haar toren

De naam Pisa hoor je vaak voorbijkomen, en dan meestal in combinatie met de drie woorden ‘de toren van’. De klokkentoren van Pisa is prachtig maar staat bekend om haar scheefheid van 3,99 graden. Deze 55 meter hoge toren geeft dan ook aanleiding tot flink wat toeristenkiekjes! Maar Pisa zelf is ook heel charmant. Het is een typisch openhartig Italiaans plekje. De stad zit vol met kleine koffietentjes, gezellige restaurantjes en rustieke cafeetjes. Hier een dagje doorbrengen is zeker aan te raden!

Enthousiast geworden over deze heerlijke regio? Klik dan hier om vakantiehuisjes in deze regio te bekijken!

Vakantiehuizen in Toscane met zwembad

Villapiscine.nl plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit te verhogen. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring en cookie statement.